Шум шуме

Биолошка представа Шум шуме рађена је по мотивима истоимене приче Катарине Мајић.

ВРЕМЕ ПРОШЛО

Био је то жељени продукт нашег међупредметног пројекта коме смо тежили и марљиво радили током шк. 2019/20. године. Ни слутили нисмо до чега ће нас постављени циљеви довести и на какве ћемо препреке наићи.

Тада су јунаци наше приче били петаци и полако су упознавали визију: Охрабрите себе, кораци често нису лаки али су достижни! Добро дело усрећује! Ако су сви задаци решени, значи да смо успели! Искусни млади људи послали су нам поруку, као да су нам давали ветар у леђа за нешто што тек следи: Последњи корак је често најтежи, осврни се око себе и види шта си постигао и прешао на свом путу. Мораш имати веру у себе!

Само неколико дана уочи заказане премијере (21.март 2020. на Међународни дан шума), проглашена је епидемија заразне болести Covid-19. У школу се није смело. Иза себе остављамо вишемесечни рад, трагање за истином о стању шума, потребама и навикама шумских становника, инспиративно цртање шумских ликова, драмско изражавање, давање мишљења и акције заштите.

То није све, наш рад су подржали родитељи и успешни грађани, поштујући идеју о учешћу и прибављању донација за израду костима. Пројекат је подржао Центар за промоцију науке, а Центар стручног усавршавања Чачак је наш пројекат уврстио у свој Годишњи програм рада.

Линкови за преглед садржаја:

Скице: Скице костима; Виртуелна табла: Шум шуме; Временска линија: Биолошка представа

ВРЕМЕ САДАШЊЕ

Сада су ти наши мали јунаци сцене порасли, већ су шестаци и стигли су до циља. Продукт нашег рада угледао је светлост позорнице 4.јуна 2021.г. Радост је посебна и већа, јер је са нама срећу поделила ауторка, предивна Катарина Мајић.

До циља смо стигли заједно, шестаци и њихови ментори: за српски језик, Јелена; за ликовну културу, Сања; за биолошку науку, Ана и Биљана.

БРАВО!

Нису сви успели да изађу на позорницу јер је сценарио морао бити сажет а број учесника смањен, али само заједно смо успели.

Због поштовања забране окупљања већег броја људи, премијеру смо реализовали у свечаној сали школе у присуству родитеља ученика.

Хвала свима који су нам дали подршку и веровали у нас.

Објава на сајту Школске управе Чачак: Позоришна представа „Шум шуме“

Аутор фотографија: Человјек

Аутор фотографија: ИК Пчелица

Прилог на ТВ Галаксија 32 о нашој премијери, ускоро и снимак представе:

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: