Дигитални час – награде за наставнике

Друга награда за рад Дрво живота на наградном конкурсу Дигитални час, у области природних наука, аутора Биљане Ускоковић Брковић, професора биологије.

Опис рада

Часови где доминирају активне наставне методе и групни облик рада, ређе су заступљени у редовној настави. Због тога је ово прави изазов за наставника. Овакви часови захтевају добру припрему, јасне и прецизно дефинисане задатке, мотивисаног наставника. Обрада наставне јединице Дрво живота (6.разред, наст.тема: Порекло и разноврсност живог света), успешно може да се реализује  групним обликом рада.

Током два редовна часа, смењују се задаци, различити, али јасно и мисаоно повезани. Код делимично познатог градива, метод експертских група које користе ИКТ и веб-алате  је практичан, јер је могуће разложити градиво на неколико целина. Предност ове методе је у чињеници да формирањем нових група, које чине појединци из сваке матичне групе, обезбеђује да сваки ученик буде оспособљен да направи свој рад у одговарајућем алату.

Након размене знања, наставник може да вреднује рад групе и појединачни рад. Самостални рад групе смењује заједнички рад свих група, што доприноси развијању добрих односа међу ученицима.

Награђени радови – природне науке

У категорији друштвених наука трећом наградом награђен је рад под називом Увела ружа, Борисав Станковић, аутора Тање Ђорђевић, професора српског језика.

Награђени радови – друштвене науке

Резултати конкурса се налазе на линку Дигитални час, за 2019/2020.годину.

Радови су објављени у електронском Зборнику радова, у категоријама – природне науке и друштвене науке, за шк.2019/2020.годину, заједно са осталим награђеним радовима, као и радовима који су испунили услове конкурса.

Адреса: http://zbornikradova.mtt.gov.rs/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: