Креативна настава

Када се изрази жеља да се научено примени кроз мали пројектни задатак, нестаје и бојазан да ли ће све бити баш како наука каже. Треба се изборити са данашњим материјалима, никад нисте сигурни шта је клеј, слајм… ученици то користе, па нам остаје нада да су бар родитељи упознати са тим новотаријама (да ли су безопасни или су штетни?).

Тако смо колегиница Ана Вуловић и ја, дозволиле ученицима да одаберу материјале уз препоруку родитеља. А било је ту свега, од глине, пластелина, воска, стиропора, пур-пене, силикона, гумених лоптица, картона, сунђера и неких нових материјала.

И настало је њено величанство ЋЕЛИЈА, мала, велика, животињска, бактеријска, биљна, амебна, пихтијаста, чврста, лоптаста, коцкаста… уметничко дело или можда само показатељ њиховог труда, знања и маштовитости.

Било је ту разних 3D модела ћелија а био је и стрип. Стрип о амеби су пренеле на платно будуће велике уметнице, Анине ученице из 6/1, Дора Брадић и Леа Костић. Оне раде још један стрип о бактеријама и вирусима, и заједно са осталима потврђују добру интеракцију ликовне културе, српског језика и биологије.

Аутори 3D модела ћелија су ученици из одељења 5/3, 5/5, 6/1, 6/4 и 6/5.

Најпознатији сајт за наставнике биологије, Биолошки блог, објавио је нашу креативну радионицу.

One thought on “Креативна настава

Add yours

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: