Дани приповедања

Уторак, 27. 3. и среда, 28. 3. 2018. били су дани приповедања у ОШ „Милица Павловић”.

Човек је одувек имао потребу за нарацијом – неко да прича, неко да слуша… Настојимо да исконску вештину приповедања не препустимо забораву већ да живом речју ученицима пренесемо занимљиве информативно-поучне садржаје из разних области.

Овога пута приче су нам исприповедали Катарина Драмлићанин, Биљана Новковић, Оливера Крупеж, Биљана Ускоковић Брковић, Милош Живановић, Крстина Петровић, Оливера Николић, Ђорђе Чоловић, Лела Симеуновић, Младен Капларевић, Бојана Никшић, Биљана Лукић, Милан Лишанчић и Јелена Јововић. Заступљене теме биле су разноврсне: тајне пирамида, дирљиви детаљи из школског живота обојени емпатијом, екстремофилне бактерије, поучне приче изнијансиране хришћанском традицијом, историјат књига и библиотека, пут Михајла Пупина од пашњака до научењака, доношење суда о људима на основу тога што су људи а не појединци одређене боје коже, националности или језичке припадности, као и поучне приче и анегдоте на енглеском и немачком језику.

Приповедачи на сцени били су наставници а слушаоци у публици ученици, уз наду да ћемо у догледно време заменити улоге – да ће млади слушаоци постати вешти приповедачи који имају шта да кажу.

Координатор активности: Катарина Драмлићанин, професор енглеског језика

Били смо инспирација за приповедање неких других колега – наставнички сајт, Биолошки блог: Дан за приповедање и ноћ за биологију

One thought on “Дани приповедања

Add yours

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: